Kurikka

Infoa kurikka.fi -sivustolta

Kurikka on kasvanut Jalasjärven kuntaliitoksen myötä asukasluvultaan Etelä-Pohjanmaan toiseksi suurimmaksi kaupungiksi. Pinta-alaltaan Kurikka on maakunnan suurin. Kurikkalaisia on nyt noin 22 000 ja lisää mahtuu. Kaupunki tarjoaa asukkailleen monipuoliset ja laadukkaat palvelut kaikkiin elämän vaiheisiin.

Kurikka on kaupunki, joka ammentaa elämisen eväät maaseudun voimasta: luonnosta, yhdessä tekemisestä ja pohjalaisesta yrittäjyydestä. Vireä kulttuurielämä ja ainutlaatuiset harrastusmahdollisuudet tuovat väkeä tänne kauempaakin. Vaikka kaupunki kasvaa, Kurikka säilyy omaleimaisena paikkana asua ja yrittää.

Vuoden 2016 alussa syntynyt uusi Kurikka on historiastaan ja vahvuuksistaan ponnistava, tulevaisuuteen suuntautuva sekä asukkaitaan ja yrityksiään monipuolisesti palveleva kuntakentän uudistaja. Yhdistyminen lisää resursseja, verkostoja ja osaamista. Uuden Kurikan tunnuksen kruununjyvät symbolisoivat Kurikkaa vahvana, huolehtivana ja korkeatasoisena tulevaisuuden suunnannäyttäjänä. Kruununjyvät ovat päämäärätietoisen työn viljaa ja tulevaisuuden tae: Kurikka antaa takaisin saamaansa hyvää.

 

Tervetuloa Kurikkaan!