Kenttien rajoitusalueet

Etenee-leirin kenttien rajoitusalueet

 

38 § Rajoitettu eteneminen

Katso kenttäkohtaiset rajoitusalueet. Takarajan ja sen jatkeen takana olevia alueita ei voida sopia rajoitusalueiksi.

Etenemisrajoitus on voimassa, kun pallo on rajoitusalueella. Jos pallo on joutunut heitosta rajoitusalueelle, sisäpelaajat saavat edetä yhden kenttäpesän yli siitä hetkestä, kun pallo joutui rajoitusalueelle. Jos pallo on joutunut lyönnistä rajoitusalueelle, sisäpelaajat saavat edetä lähtötilanteesta (syöttöhetkestä) yhden kenttäpesän yli seuraavalle pesälle.

 

Otanlahden Stadion

Kakkospuolella terassin kauimmasta kulmasta terassin etureunaa pitkin. Terassin kulmasta katsomon päätyyn, kiertäen mainosaitoja aina kolmospuolelle katsomon päätyyn. Vaihtokopit ovat rajoitusaluetta.


Otanlahti 2

Kakkospuolella stadionin katsomon päädystä siirrettävään katsomoon, siitä edelleen vihreän ja violetin kontin reunaa kiertäen valkoisen puisen rakennuksen kulmaan. Vaihtokoppien alustat. Monitoimisalin parkkipaikan puoleisesta kulmasta kohti yleisurheilukenttää (parkkipaikka rajoitusalueena). Kolmospesän takana olevan punaisen kopin mahdolliset kolot.


Otanlahti hiekkakenttä

Rajoitusalueet kiertävät kakkospuolelta ruohikon reunaa pitkin kotipesän takana olevan ojan reunaan. Vaihtokopin alunen. Kolmospuolella parkkipaikka ja työmaa-alue.


Lähdepelto tekonurmi

Kenttää kiertävä aita. (Takarajan ja sen jatkeen takana olevia alueita ei voida sopia rajoitusalueiksi.)


Lähdepelto hiekka 1

Kotipesän takana oleva aita. Kolmospuolella oja. Mahdollisesti kolmospuolella olevat tavarat.


Lähdepelto hiekka 2

Kotipesän takana oleva aita. Kakkospuolen nurmialueet.


Uotila

Kolmospuolen punaisen rakennuksen kauimmasta kulmasta kiertää parkkipaikkojen edessä olevien kivien myötäisesti kotipesän takaa, jatkuu kakkospuolella pyörätien reunaa pitkin takarajalle saakka.


Raumanmeri

Aidan sisällä olevat rakenteet. Kenttää kiertävä aita. (Takarajan ja sen jatkeen takana olevia alueita ei voida sopia rajoitusalueiksi.)


Talviharjoitteluhalli

Kenttää kiertävä suojaverkko. (Takarajan ja sen jatkeen takana olevia alueita ei voida sopia rajoitusalueiksi.)

Kattolyönti: Lyönti osuu kattorakenteisiin, keskiverhoon tai verhosta roikkuviin ketjuihin. Lyönti menee kattorakenteiden tai keskiverhon yli tai läpi.

  • Kattolyönnillä ulkopelinjohtaja valitsee kopin tai pudotuksen näyttämällä koppimerkkiä tai osoittamalla maata.
  • Kattolyönti tuomitaan laittomaksi, jos lyönti menee kattorakenteiden tai keskiverhon yli tai läpi koskematta ja putoaa pelialueen ulkopuolelle. Tuomarin harkinnan mukaan selvästi laittomaksi menossa oleva lyönti voidaan tuomita laittomaksi, vaikka pallo putoaisi osumasta pelikentälle.
  • Harhaheiton jäädessä suojaverkkoon etenijät etenevät omalla vastuullaan. Normaali pelisääntöjen mukainen sääntö rajoitetusta etenemisestä (38 §) on voimassa, jos pallo menee suojaverkkojen ulkopuolelle.
  • Tavoittamattomalla läpilyönnillä, joka menee verkkoon tai verkon läpi hidastumatta selvästi ulkopelaajaan, lyöjä ja kaikki kentällä olevat etenijät voivat edetä vapaasti yhden pesän yli ja sen jälkeen omalla vastuulla rajoitusalueita noudattaen.


Kisaranta

Kenttää kiertävä nurmikon raja. (Takarajan ja sen jatkeen takana olevia alueita ei voida sopia rajoitusalueiksi.)


Parpansali

Kenttää kiertävä pyörätie. (Takarajan ja sen jatkeen takana olevia alueita ei voida sopia rajoitusalueiksi.)

Kentän takarajan takana kulkee autotie, tästä toimintatavat sovitaan erikseen aina pelaavien joukkueiden kanssa, jotta pelaaminen on turvallista. (Tuomarit kirjaavat sovitut asiat ylös kenttäkassista löytyvään ruutuvihkoon)


Vasarainen

Kakkospuolella ja kotipesän takana nurmikon raja. Kolmospuolella kumpareen päällä. (Takarajan ja sen jatkeen takana olevia alueita ei voida sopia rajoitusalueiksi.)


Pohjoiskehä 1

Kotipesän takana oleva nurmikon reuna.


Pohjoiskehä 2

Kotipesän takana olevan nurmikon reuna.


Pohjoiskehä 3

Kotipesän takana olevan nurmikon reuna.